All Decor Mart 2011



İki  Renkli Rulo Kurabiye 
25 - 30 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Bekletme süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika


  • 250 g / 1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/3 + 1/2 ölçü bardak / 125 g toz şeker
  • 1/2 paket vanilya 
  • 3 1/2 ölçü bardak / 350 g un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 - 3 yemek kaşığı kakao  
1/ Tereyağı mikserde krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
2/ Şeker ilave edilir, 2- 3 dakika mikserle çırpılır. İkiye bölünür.
3/ Un ikiye ayrılır, yarısına nişasta, diğer yarısına kakao ilave edilir.
4/ Nişastalı un karışımı yağ ve şeker karışımının yarısı ile karıştırılır, hamur haline getirilir.
5/ Kakaolu un karışımı kalan yağ karışımı ile hamur haline getirilir.
6/ Her iki hamur ayrı ayrı streç filmin arasına konur ve merdane ile açılır.
7/ 15 - 30 dakika buzdolabında bekletilir.
8/ İki hamur üstüste konarak rulo yapılır, 1/2 santim kalınlığında kesilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
9/ 180 derece ısıtılmış fırında 12 - 15 dakika pişirilir.














Haşhaş Tohumlu & Portakallı mini muffin
15 mini muffin veya 6 büyük muffin
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 1 1/2 ölçü bardak / 150 g un
  • 1 paket / 10 g kabartma tozu
  • 1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 yemek kaşığı portakal rendesi
  • 50 g tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kayısı veya portakal marmelatı (veya reçeli)
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
1/ Tereyağı ve reçel yağ eriyene kadar ısıtılır.
2/ Yumurta ve süt çırpılır.
3/ Un, kabartma tozu, şeker karıştırılır. Haşhaş tohumu ve portakal rendesi ilave edilir havuz yapılır.
4/ İlk karışım un havuzunun ortasına konur, karıştırılır.
5/ Muffin kalıplarına kağıt konur veya yağlanır. Hazırlanan muffin hamuru kalıplara krema sıkacağı veya kaşıkla konur.
6/ 190 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişriilir.
7/ Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serperek veya ısıtılmış marmelat sürerek servis yapılır.



Elmalı Kek
6 – 8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
  • 125 g / ½ paket tereyağı veya margarin
  • 125 g toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendesi
  • 2 yumurta
  • 200 g un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 3 – 4 yemek kaşığı süt
  • 3 – 4 adet orta boy kırmızı elma
1/ Yağ çatalla ezilir, şeker ilave edilerek birlikte ezmeye devam edilir. Vanilya ve limon rendesi ilave edilir.
2/ Yumurtalar teker teker ilave edilir, karıştırılır.
3/ Un, kabartma tozu, tarçın birlikte karışıma eklenir, karıştırılır. Süt ilave edilir, karıştırılır.
4/ Hamur, yağlanmış yuvarlak veya dikdörtgen yüksek olmayan kek kalıbına konur.
5/ Elmalar soyulur, büyüklüklerine göre 4 veya 6 ya kesilir. Elmalar üzerleri çentiklenerek hamura batırılır.
6/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirilir.



Badem Kremalı Armutlu Milföyler
6 Adet 
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika 

Badem kreması:
  • 6 yemek kaşığı / 60 g file badem 
  • 3 - 4 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) 
  • 2 - 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tutam tarçın 
  • 3 – 4 damla badem aroması 
  • 1 yumurta 
1/ Bademler robotta çekilerek toz haline getirilir.
2/ Tereyağı, şeker, tarçın, badem aroması ilave edilir, robotta çevrilir.
3/ Yumurta ilave edilir, karıştırılarak badem kreması elde edilir.

Milföyler:
  • 6 adet milföy 
  • 1 – 2 adet armut (veya elma) 
  • 2 yemek kaşığı file badem 
  • 2 yemek kaşığı kayısı veya portakal marmelatı 

1/ Milföylerden kesici veya bardak ile büyük yuvarlaklar kesilir.
2/ Etraflarında 1 cm boşluk kalacak şekilde ortalarına badem kreması konur.
3/ Armut soyulur, küp doğranır. Armut küpleri kremanın üzerine yerleştirilir. File badem serpilir.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirilir.
5/ Fırından çıkınca üzerlerine ısıtılmış marmelat sürerek sıcak servis yapılır.















Çikolatalı Parmak Bisküviler
15 – 20 adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

  • 125 g / ½ paket tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • ½ paket vanilya
  • 1 çay kaşığı limon rendesi
  • 1 yumurta (hafif çırpılmış)
  • 150 g un
  • 160 g / 2 paket bitter çikolata
1/ Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır. Vanilya ve limon rendesi ilave edilir.
2/ Hafif çırpılmış yumurta azar azar ilave edilerek çırpılır.
3/ Un elenerek ilave edilir, karıştırılır.
4/ Dişli duy takılmış krema sıkacağı ile yağlanmış veya yağlı kağıt konmuş tepsiye 6 -7 cm uzunluğunda sıkılır.
5/ 200 derece ısıtılmış fırında 7 – 10 dakika pişirilir.
6/ Bisküviler soğuduktan sonra, benmaride eritilmiş bitter çikolataya batırılır. Bisküviler çikolata sertleşince servis yapılır.



Hiç yorum yok: