İki Renkli Rulo Kurabiye
25 - 30 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Bekletme süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 250 g / 1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/3 + 1/2 ölçü bardak / 125 g toz şeker
- 1/2 paket vanilya
- 3 1/2 ölçü bardak / 350 g un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 - 3 yemek kaşığı kakao
2/ Şeker ilave edilir, 2- 3 dakika mikserle çırpılır. İkiye bölünür.
3/ Un ikiye ayrılır, yarısına nişasta, diğer yarısına kakao ilave edilir.
4/ Nişastalı un karışımı yağ ve şeker karışımının yarısı ile karıştırılır, hamur haline getirilir.
5/ Kakaolu un karışımı kalan yağ karışımı ile hamur haline getirilir.
6/ Her iki hamur ayrı ayrı streç filmin arasına konur ve merdane ile açılır.
7/ 15 - 30 dakika buzdolabında bekletilir.
8/ İki hamur üstüste konarak rulo yapılır, 1/2 santim kalınlığında kesilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
9/ 180 derece ısıtılmış fırında 12 - 15 dakika pişirilir.
Haşhaş Tohumlu & Portakallı mini muffin
15 mini muffin veya 6 büyük muffin
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 1 1/2 ölçü bardak / 150 g un
- 1 paket / 10 g kabartma tozu
- 1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 1 yemek kaşığı portakal rendesi
- 50 g tereyağı
- 4 yemek kaşığı kayısı veya portakal marmelatı (veya reçeli)
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
2/ Yumurta ve süt çırpılır.
3/ Un, kabartma tozu, şeker karıştırılır. Haşhaş tohumu ve portakal rendesi ilave edilir havuz yapılır.
4/ İlk karışım un havuzunun ortasına konur, karıştırılır.
5/ Muffin kalıplarına kağıt konur veya yağlanır. Hazırlanan muffin hamuru kalıplara krema sıkacağı veya kaşıkla konur.
6/ 190 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişriilir.
7/ Soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serperek veya ısıtılmış marmelat sürerek servis yapılır.
Elmalı Kek
6 – 8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
- 125 g / ½ paket tereyağı veya margarin
- 125 g toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 limon rendesi
- 2 yumurta
- 200 g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı tarçın
- 3 – 4 yemek kaşığı süt
- 3 – 4 adet orta boy kırmızı elma
2/ Yumurtalar teker teker ilave edilir, karıştırılır.
3/ Un, kabartma tozu, tarçın birlikte karışıma eklenir, karıştırılır. Süt ilave edilir, karıştırılır.
4/ Hamur, yağlanmış yuvarlak veya dikdörtgen yüksek olmayan kek kalıbına konur.
5/ Elmalar soyulur, büyüklüklerine göre 4 veya 6 ya kesilir. Elmalar üzerleri çentiklenerek hamura batırılır.
6/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirilir.
6 Adet
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Badem kreması:
- 6 yemek kaşığı / 60 g file badem
- 3 - 4 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 - 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tarçın
- 3 – 4 damla badem aroması
- 1 yumurta
1/ Bademler robotta çekilerek toz haline getirilir.
2/ Tereyağı, şeker, tarçın, badem aroması ilave edilir, robotta çevrilir.
3/ Yumurta ilave edilir, karıştırılarak badem kreması elde edilir.
Milföyler:
2/ Tereyağı, şeker, tarçın, badem aroması ilave edilir, robotta çevrilir.
3/ Yumurta ilave edilir, karıştırılarak badem kreması elde edilir.
Milföyler:
- 6 adet milföy
- 1 – 2 adet armut (veya elma)
- 2 yemek kaşığı file badem
- 2 yemek kaşığı kayısı veya portakal marmelatı
1/ Milföylerden kesici veya bardak ile büyük yuvarlaklar kesilir.
2/ Etraflarında 1 cm boşluk kalacak şekilde ortalarına badem kreması konur.
3/ Armut soyulur, küp doğranır. Armut küpleri kremanın üzerine yerleştirilir. File badem serpilir.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirilir.
5/ Fırından çıkınca üzerlerine ısıtılmış marmelat sürerek sıcak servis yapılır.
Çikolatalı Parmak Bisküviler
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 125 g / ½ paket tereyağı (oda sıcaklığında)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- ½ paket vanilya
- 1 çay kaşığı limon rendesi
- 1 yumurta (hafif çırpılmış)
- 150 g un
- 160 g / 2 paket bitter çikolata
2/ Hafif çırpılmış yumurta azar azar ilave edilerek çırpılır.
3/ Un elenerek ilave edilir, karıştırılır.
4/ Dişli duy takılmış krema sıkacağı ile yağlanmış veya yağlı kağıt konmuş tepsiye 6 -7 cm uzunluğunda sıkılır.
5/ 200 derece ısıtılmış fırında 7 – 10 dakika pişirilir.
6/ Bisküviler soğuduktan sonra, benmaride eritilmiş bitter çikolataya batırılır. Bisküviler çikolata sertleşince servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder