2 - 3 ufak kalp pasta için
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 1 kutu hazır pasta tabanı
- 1 kutu toz krem şanti
- 1 paket bitter çikolata
- Krem patisier
- Çikolata sos
- 3 ölçü bardak / 450 ml süt
- 5 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya veya 1 çubuk vanilya
- 2 x 1/3 ölçü bardal / 100 g toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/ Süt ve vanilya orta ateşte kaynatılır. Altı kapatılır. Çubuk vanilya kullanılıyorsa, kaynadıktan sonra sütten çıkartılır.
2/ Yumurta sarıları toz şeker ile rengi açılana kadar çırpılır. Un ve nişasta ilave edilerek karıştırılır.
3/ Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur, çırpılır. Karışım kalan süte ilave edilir. Orta ateşte, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
4/ Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.
Çikolata sos:
- 1 kutu krema
- 2 paket / 160 g bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı bal
2/ Hazır kek kalp şeklinde kalıplar ile kesilir.
3/ Kek kuru ise şurup sürülebilir.
4/ Pasta kreması sürülür, araya doğranmış çikolata parçaları konur, ikinci kata krema sürülerek ilk katın üstüne kapatılır.
5/ Tüm pasta krema ile kaplanır, 15 - 20 dakika buzdolabında bekletilir.
6/ Arzu edilir ince bir kat krem şanti sürülerek 10 dakika daha bızdolabında bekletilir.
7/ Çikolata sos hazırlanır ve pastaların üzerine dökülür. En az 30 dakika veya servis yapana kadar buzdolabında bekletilir.
8/ Krem şanti veya değişik şekerleme, çikolatalar ile süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder