Mini kalp pastalar - All Decor













2 - 3 ufak kalp pasta için
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 1 kutu hazır pasta tabanı
  • 1 kutu toz krem şanti
  • 1 paket bitter çikolata
  • Krem patisier
  • Çikolata sos
Krem patisier:
  • 3 ölçü bardak / 450 ml süt
  • 5 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya veya 1 çubuk vanilya
  • 2 x 1/3 ölçü bardal / 100 g toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

    1/ Süt ve vanilya orta ateşte kaynatılır. Altı kapatılır. Çubuk vanilya kullanılıyorsa, kaynadıktan sonra sütten çıkartılır.
    2/ Yumurta sarıları toz şeker ile rengi açılana kadar çırpılır. Un ve nişasta ilave edilerek karıştırılır.
    3/ Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur, çırpılır. Karışım kalan süte ilave edilir. Orta ateşte, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
    4/ Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.

    Çikolata sos:
    • 1 kutu krema
    • 2 paket / 160 g bitter çikolata
    • 1 yemek kaşığı bal
    1/ Krem patisier hazırlanır, soğumaya bırakılır.
    2/ Hazır kek kalp şeklinde kalıplar ile kesilir.
    3/ Kek kuru ise şurup sürülebilir.
    4/ Pasta kreması sürülür, araya doğranmış çikolata parçaları konur, ikinci kata krema sürülerek ilk katın üstüne kapatılır.
    5/ Tüm pasta krema ile kaplanır, 15 - 20 dakika buzdolabında bekletilir.
    6/ Arzu edilir ince bir kat krem şanti sürülerek 10 dakika daha bızdolabında bekletilir.
    7/ Çikolata sos hazırlanır ve pastaların üzerine dökülür. En az 30 dakika veya servis yapana kadar buzdolabında bekletilir.
    8/ Krem şanti veya değişik şekerleme, çikolatalar ile süslenir.

    Hiç yorum yok: