Gazpacho













(soğuk domates çorbası)

4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika

  • 4 dilim tercih edilen ekmek çeşidi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kg olgun domates
  • 1 - 2 adet kırmızı çarleston biber
  • 1 küçük soğan (arzu edilirse)
  • 1 küçük salatalık
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Su
1/ Domatesler rendelenir. Sarımsaklar tuz ve karabiberle ezilir.
2/ Ekmekler ufalanır, domates, zeytinyağı, sirke, sarımsak ile karıştırılır.
3/ Biberler ufak doğranır. Salatalık uzunlamasına ikiye kesilir, çekirdekleri kaşık yardımı ile çıkartılır, soyulur, ve ufak doğranır. Soğan ince halka doğranır. Tümü domates karışımına ilave edilir.
4/ İstenen yoğunluğu elde edecek kadar soğuk su ilave edilir. Soğuk, hatta arzu edilirse buz ilave edilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: