Sarımsaklı ekmek

Sarımsaklı tereyağı:
1/2 paket / 125 g tereyağı
4 - 6 diş sarımsak

1/ Sarımsaklar soyulmadan kaynar suda 1 dakika haşlanır, soyulur ve tuzla ezilir.
2/ Yumuşak tereyağı ile karıştırılır, tuz ve biber ilave edilir.
3/ Alüminyum folyoya istenilen şekil verilerek veya derin olmayan bir kaba silme doldurularak, üzeri kapalı olacak şekilde buzdolabına kaldırılır.
(Sarımsaklı ekmekler için hazırlanan tereyağına buzdolabına koymadan taze otlar ilave edilir)

Sarımsaklı ekmekler:

  • Sarımsaklı tereyağı
  • Baget ekmek veya tercih edilen ekmek çeşidi
  • Kıyılmış karışık taze otlar
1/ Ekmek dilimlenir, hazırlanan tereyağı dolaba konmadan taze otlar ile karıştırılır ve dilimlenen ekmeklerin iki tarafına sürülür.
2/ Dilimler yanyana dizilir, alüminyum folyoya sarılır, 15 - 20 dakika 180 derece ısıtılmış fırında tutularak servis yapılır.

Hiç yorum yok: