Kremalı pırasa çorbası / All Decor













6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

  • 6 pırasa
  • 2 büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 3 yemek kaşığı krema
1/ Pırasaların yeşil bölümlerinin uçları kesilip atılır. kalan pırasalar 5 cm. lik parçalara bölünerek uzunlamasına ortasından kesilir, yıkanır ve ince uzun doğranır. Bu kesime "jülyen" kesim denir. 
2/ Pırasalar tencerede tereyağı ile biraz sotelenir. 
3/ Soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patatesler eklenir.
4/ Su ve tuz ilave edilir, kapak kapalı olarak 40 dakika kısık ateşte pişirilir.
5/ Mikserden geçirilerek püre haline getirilir, krema ve kararbiver ilave edilerek servis edilir.


Püf noktası: Çorba koyu olursa sıcak su ilave edilebilir.

Hiç yorum yok: