6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
- 6 pırasa
- 2 büyük boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 3 yemek kaşığı krema
1/ Pırasaların yeşil bölümlerinin uçları kesilip atılır. kalan pırasalar 5 cm. lik parçalara bölünerek uzunlamasına ortasından kesilir, yıkanır ve ince uzun doğranır. Bu kesime "jülyen" kesim denir.
2/ Pırasalar tencerede tereyağı ile biraz sotelenir.
3/ Soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patatesler eklenir.
4/ Su ve tuz ilave edilir, kapak kapalı olarak 40 dakika kısık ateşte pişirilir.
5/ Mikserden geçirilerek püre haline getirilir, krema ve kararbiver ilave edilerek servis edilir.
Püf noktası: Çorba koyu olursa sıcak su ilave edilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder