Panzanella

Toscana bölgesine has bir salata tarifi

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika

  • 1 - 2 adet ufak ciabatta veya 3 dilim sert kabuklu ekmek
  • 1/2 kg domates (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmıştır)
  • 1 küçük salatalık (soyulmuş)
  • 1 küçük kırmızı soğan (ince kıyılmış)
  • 6 - 7 adet fesleğen yaprağı
  • 1/3 ölçü bardak / 50 ml zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şarap veya üzüm sirkesi
  • 1 tutam tuz, karabiber
1/ Domates ve salatalık küp kesilir derin bir kaseye konur, soğan ilave edilir.
2/ Zeytinyağı, sirke, tuz ve biber karıştırılır, domateslere eklenir.
3/ Ekmekler iri küp şeklinde doğranır ve tüm malzeme karıştırılır.

Arzu edilirse kapari, siyah zeytin ve çörekotu ilave edilebilir.

Hiç yorum yok: