Toscana bölgesine has bir salata tarifi
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
- 1 - 2 adet ufak ciabatta veya 3 dilim sert kabuklu ekmek
- 1/2 kg domates (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmıştır)
- 1 küçük salatalık (soyulmuş)
- 1 küçük kırmızı soğan (ince kıyılmış)
- 6 - 7 adet fesleğen yaprağı
- 1/3 ölçü bardak / 50 ml zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şarap veya üzüm sirkesi
- 1 tutam tuz, karabiber
2/ Zeytinyağı, sirke, tuz ve biber karıştırılır, domateslere eklenir.
3/ Ekmekler iri küp şeklinde doğranır ve tüm malzeme karıştırılır.
Arzu edilirse kapari, siyah zeytin ve çörekotu ilave edilebilir.
Arzu edilirse kapari, siyah zeytin ve çörekotu ilave edilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder