Ispanaklı sıcak dip













4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

  • 1 adet yuvarlak veya uzun bütün ekmek
  • 2 demet ıspanak
  • 1 ufak demet taze soğan
  • 1 paket beyaz veya labne peynir
  • 2 diş sarımsak
  • 50 g rende parmesan veya kaşar peyniri
  • 1 tutam muskat rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
1/ Taze soğan ince doğranır, yıkanmış ıspanaklar ile 5 - 10 dakika kavrulur.
2/ Soğuduktan sonra, tuz, biber, muskat ve sarımsak ilave edilerek robottan geçirilir, krem peynir eklenir.
3/ Ekmeğin üzeri kesilir, içi boşaltılır.
4/ Hazırlanan ıspanaklı karışım ekmeğin içine konur, üzerine peynir serpilir, 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. (Yaklaşık 10 dakika)
5/ Dilimlenmiş baget ekmek ile servis edilir.

Hiç yorum yok: