4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 1 adet tercih edilen ekmek çeşidi
- 2 - 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan
- 2 adet közlenmiş biber
- 8 adet beyaz mantar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 diş sarımsak
- 1/2 demet fesleğen
- Tuz, karabiber
1/ Ekmek dilimlenir. Bir kesici veya bardak ile 5 ile 8 cm çapında 12 adet yuvarlak kesilir.
2/ Tavada tereyağı ısıtılır, ekmekler kızartılır, kenara alınır. Arzu edilirse tereyağına pul biber, karabiber veya sarımsak ilave edilebilir.
3/ Mantarlar dilimlenir, zeytinyağında sarımsak ile sotelenir, tuz ve biber ilave edilir.
4/ Servis tabaklarına önce birer parça ekmek konur, üzerine közlenmiş patlıcan, fesleğen yaprağı, tekrar ekmek, üzerine şerit kesilmiş közlenmiş biber ve fesleğen yaprağı, tekrar ekmek konur.
5/ En üst pişirilen mantarlar ilave edilir, fesleğen yaprağı ilave edilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder