Kat kat antipasto

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

  • 1 adet tercih edilen ekmek çeşidi
  • 2 - 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan
  • 2 adet közlenmiş biber
  • 8 adet beyaz mantar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 diş sarımsak
  • 1/2 demet fesleğen
  • Tuz, karabiber
1/ Ekmek dilimlenir. Bir kesici veya bardak ile 5 ile 8 cm çapında 12 adet yuvarlak kesilir.
2/ Tavada tereyağı ısıtılır, ekmekler kızartılır, kenara alınır. Arzu edilirse tereyağına pul biber, karabiber veya sarımsak ilave edilebilir.
3/ Mantarlar dilimlenir, zeytinyağında sarımsak ile sotelenir, tuz ve biber ilave edilir.
4/ Servis tabaklarına önce birer parça ekmek konur, üzerine közlenmiş patlıcan, fesleğen yaprağı, tekrar ekmek, üzerine şerit kesilmiş közlenmiş biber ve fesleğen yaprağı, tekrar ekmek konur.
5/ En üst pişirilen mantarlar ilave edilir, fesleğen yaprağı ilave edilerek servis yapılır.


Hiç yorum yok: