4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
- 4 – 5 adet kırmızı elma
- 1 limon
- 1 ölçü / 150 g toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/3 ölçü / 50 ml su
- 4 – 5 parça donmuş milföy hamuru
2/ Şeker, tereyağı ve su ufak bir tencerede orta ateşte güzel bir karamel rengi alana kadar pişirilir. Karamel rengi oluşana kadar kaşıkla karıştırılmaz, tencere hafifçe sallanır.
3/ Karamel hazır olunca fırına girebilir bir tart kalıbına dökülür, üzerine elmalar dizilir.
4/ Elmaların üzeri oda sıcaklığında yumuşatılmış milföy hamurları ile kaplanır, fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır.
5/ Önceden 180 derece ıstılmış fırında 20 – 25 dakika (milföyler kızarana kadar) pişirilir.
6/ Servis tabağına ters çevrilerek, arzuya göre dondurma veya soğuk krema ile servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder