Tarte Tatin













4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
  • 4 – 5 adet kırmızı elma
  • 1 limon
  • 1 ölçü / 150 g toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/3 ölçü / 50 ml su
  • 4 – 5 parça donmuş milföy hamuru
1/ Elmalar soyulur, kararmamaları için limonla ovulur, büyüklüklerine göre altıya veya sekize kesilir.
2/ Şeker, tereyağı ve su ufak bir tencerede orta ateşte güzel bir karamel rengi alana kadar pişirilir. Karamel rengi oluşana kadar kaşıkla karıştırılmaz, tencere hafifçe sallanır.
3/ Karamel hazır olunca fırına girebilir bir tart kalıbına dökülür, üzerine elmalar dizilir.
4/ Elmaların üzeri oda sıcaklığında yumuşatılmış milföy hamurları ile kaplanır, fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır.
5/ Önceden 180 derece ıstılmış fırında 20 – 25 dakika (milföyler kızarana kadar) pişirilir.
6/ Servis tabağına ters çevrilerek, arzuya göre dondurma veya soğuk krema ile servis yapılır.

Hiç yorum yok: