4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
1/ Aioli için sarımsak, yumurta sarısı, limon suyu birlikte çırpılır. Zeytinyağı önce damla damla sonra sicim gibi akıtılarak ve sürekli çırpılarak mayonez kıvamında hazırlanır.
2/ Mantarların sapları ayrılır, ince dilimlenir.
3/ Zeytinyağı ve konyak ile 8 - 10 dakika kadar pişirilir.
4/ Ekmekler sıcak fırında veya tavada kızartılır.
5/ Ekmeklere aioli sürülür, üzerlerine mantar konarak 1 dakika daha fırınlanır. Taze karabiber serpilerek servis yapılır.
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 4 dilim rustik ekmek veya köy ekmeği
- 15 – 20 adet mantar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı konyak veya tatlı şarap
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 diş sarımsak
- 2 yumurta sarısı
- 1 ½ ölçü bardak / 225 ml zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
1/ Aioli için sarımsak, yumurta sarısı, limon suyu birlikte çırpılır. Zeytinyağı önce damla damla sonra sicim gibi akıtılarak ve sürekli çırpılarak mayonez kıvamında hazırlanır.
2/ Mantarların sapları ayrılır, ince dilimlenir.
3/ Zeytinyağı ve konyak ile 8 - 10 dakika kadar pişirilir.
4/ Ekmekler sıcak fırında veya tavada kızartılır.
5/ Ekmeklere aioli sürülür, üzerlerine mantar konarak 1 dakika daha fırınlanır. Taze karabiber serpilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder