Aioli ve mantarlı ekmekler

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 4 dilim rustik ekmek veya köy ekmeği
  • 15 – 20 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı konyak veya tatlı şarap
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
Aioli:
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 ½ ölçü bardak / 225 ml zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

1/ Aioli için sarımsak, yumurta sarısı, limon suyu birlikte çırpılır. Zeytinyağı önce damla damla sonra sicim gibi akıtılarak ve sürekli çırpılarak mayonez kıvamında hazırlanır.
2/ Mantarların sapları ayrılır, ince dilimlenir.
3/ Zeytinyağı ve konyak ile 8 - 10 dakika kadar pişirilir.
4/ Ekmekler sıcak fırında veya tavada kızartılır.
5/ Ekmeklere aioli sürülür, üzerlerine mantar konarak 1 dakika daha fırınlanır. Taze karabiber serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: