Enginarlı tart

'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' 2009













6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika


Enginarlı tart hamuru:
  • 2 ½ ölçü / 250 g un
  • ½ paket / 125 g margarin
  • 1/3 ölçü / 50 ml sıcak su
  • ½ paket / 5 g kabartma tozu
  • 1 tutam tuz


2/ Ortaya kalan malzeme ilave edilir ve hamur yoğrulur.
3/ Alüminyum folyo ile sarılır, içi hazır olana kadar buzdolabında bekletilir.


Enginarlı tart içi:
Beşamel sos:
  • 3 ölçü + 1/3 ölçü / 500 ml süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 ölçü / 90 g rende kaşar peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam rende muskat (küçük hindistan cevizi)                          
  • 4 - 5 adet orta büyüklükte enginar (taze, donmuş veya konserve)
1/ Yağ eritilir, un ile 2 dakika kavrulur, süt ilave edilir, yumurta çırpıcağı ile sürekli çırpılarak koyulaşana kadar pişirilir.
2/ Ateşten çekilir ve rende peynir ile muskat ilave edilir.
3/ Altı çıkan tart kalıbı yağlanır, hamurun yarısı unlu tezgahta açılır, merdane ile tart kalıbına aktarılır.
4/ Enginarlar taze ise, limonlu ve tuzlu suda haşlanır.
5/ Hazırlanmış beşamel sosa küp kesilmiş enginarlar ilave edilir ve hamurun üzerine dökülür.
6/ Halan hamur merdane ile açılır ve tartın üzeri kapatılır. Yumurta sarısı sürülür, hamurdan kesilmiş çeşitli şekiller ile süslenerek 180° ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.


Chef'in önerisi: Enginarlı tart açık büfe menülerde veya oturma düzenli yemeklerde başlangıç olarak verilebilir.
1/ Un kabartma tozu ile elenir ve havuz yapılır.

Hiç yorum yok: