Balkabağı Pastası

'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' 2009













6 - 8 kişilik
Pişirme süresi: 30 dakika
Hazırlama süresi: 20 dakika
Dondurma süresi: Minimum 2 saat
  • 1 kg soyulmuş bal kabağı
  • 3 ½ ölçü / 500 g toz şeker
  • 1 paket / 5 g vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket / 200 g kaymak
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 2 ölçü / 180 g ceviz
1/ Soyulmuş, doğranmış balkabağı, toz şeker ve vanilya ile birlikte orta ateşte kapağı kapalı olarak, yaklaşık 30 dakika, kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
2/ Pişen kabaklar daha sonra ezilir ve soğumaya bırakılır.
3/ Altı çıkan bir kek kalıbı, pastanın hazırlanacağı tabağa altsız olarak konur. (Sadece Çemberi)
4/ Ezilmiş kabağın yarısı kalıba yerleştirilir. Ortaya önce krema ile karıştırılmış kaymak, sonra iri çekilmiş ceviz konur. Balkabağı püresinin kalanı ilave edilerek buzluğa kaldırılır.
5/ Buzlukta en az 2 saat bekletirilir.
6/ Servisten 10-15 dakika önce buzluktan alınır, çember servisten hemen önce çıkartılır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilerek servis yapılır.
7/ Arzu edilirse balkabağı üzeri karamel çubuklar ile süslenir ve karamel sos ile servis edilir.


Alternatif sunum: Balkabağı pastası dondurma kadehlerinde hazırlanabilir.

Hiç yorum yok: