'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' 2009 |
6 - 8 kişilik
Pişirme süresi: 30 dakika
Hazırlama süresi: 20 dakika
Dondurma süresi: Minimum 2 saat
- 1 kg soyulmuş bal kabağı
- 3 ½ ölçü / 500 g toz şeker
- 1 paket / 5 g vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket / 200 g kaymak
- 3 yemek kaşığı krema
- 2 ölçü / 180 g ceviz
2/ Pişen kabaklar daha sonra ezilir ve soğumaya bırakılır.
3/ Altı çıkan bir kek kalıbı, pastanın hazırlanacağı tabağa altsız olarak konur. (Sadece Çemberi)
4/ Ezilmiş kabağın yarısı kalıba yerleştirilir. Ortaya önce krema ile karıştırılmış kaymak, sonra iri çekilmiş ceviz konur. Balkabağı püresinin kalanı ilave edilerek buzluğa kaldırılır.
5/ Buzlukta en az 2 saat bekletirilir.
6/ Servisten 10-15 dakika önce buzluktan alınır, çember servisten hemen önce çıkartılır. Üzerine çekilmiş ceviz serpilerek servis yapılır.
7/ Arzu edilirse balkabağı üzeri karamel çubuklar ile süslenir ve karamel sos ile servis edilir.
Alternatif sunum: Balkabağı pastası dondurma kadehlerinde hazırlanabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder