'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' 2009 |
6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 - 15 dakika
- 3 ölçü / 450 g yasemin pirinç
- 4 ½ ölçü / 675 ml su
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 ölçü tel şehriye + 1 yemek kaşığı tereyağı
1/ Tereyağı orta boy pilav tenceresinde eritilir, su ve tuz ilave edilir.
2/ Yıkanmış pirinç kaynayan suya atılır, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişrilir.
3/ Piştikten sonra tencere ile kapak arasına kağıt havlu konur, kapak kapatılarak 10 dakika demleyemeye bırakılır.
4/ Şehriye erimiş tereyağı ile kavrulur, pilavın üzerine serpilerek servis edilir.
Chef's önerisi: Pilava saafran ilave ederek farklı bir çeşit hazırlanabilir.
Püf noktası: Safran kaynayan suya ilave edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder