Çıtırlı Pilav

'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' 2009 













6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 - 15 dakika
  • 3 ölçü / 450 g yasemin pirinç
  • 4 ½ ölçü / 675 ml su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 ölçü tel şehriye + 1 yemek kaşığı tereyağı



1/ Tereyağı orta boy pilav tenceresinde eritilir, su ve tuz ilave edilir.
2/ Yıkanmış pirinç kaynayan suya atılır, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişrilir.
3/ Piştikten sonra tencere ile kapak arasına kağıt havlu konur, kapak kapatılarak 10 dakika demleyemeye bırakılır.
4/ Şehriye erimiş tereyağı ile kavrulur, pilavın üzerine serpilerek servis edilir.


Chef's önerisi: Pilava saafran ilave ederek farklı bir çeşit hazırlanabilir.
Püf noktası: Safran kaynayan suya ilave edilir.

Hiç yorum yok: