Sebze tagliatelle

Home Art Haziran 2010


4 kişilik Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
  • 8 – 10 kabak
  • 4 – 5 patlıcan
  • ½ ölçü bardak / 75 ml zeytinyağı
  • 1 – 2 çay kaşığı tuz
  • 3 – 4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • kuru veya taze ufak kırmızı biber
1/ Kabak ve patlıcanlar kabuklarından başlayarak çekirdekli bölüme gelene kadar sebze soyacağı ile şerit şerit soyulur.
2/ Tuzlu kaynar suda 3 -5 dakika (diri kalacak şekilde hafifçe yumuşayana kadar) haşlanırlar.
3/ Süzülür ve sosla servis yapılır.

Sos:

Dolmalık fıstık zeytinyağında pembeleştirilir, biberler ve tuz ilave edilir.

Chef’in önerisi: arzuya göre sarımsak, fesleğen ilave edilebilir.
Sebze tagliatelle havuç, kereviz ve patates ile de yapılabilir.

Hiç yorum yok: