Fırında Taze Patates

Home Art Haziran 2010















4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
  • 1 kg ufak taze patates
  • 1/3 ölçü bardak / 50 ml zeytinyağı
  • 7 – 8 diş sarımsak
  • 1/2 demet taze biberiye
  • ½ demet taze kekik veya 1 çorba kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı tuz, tane biber
1/ Patatesler yıkanır, büyüklüğüne göre ikiye veya dörde kesilir.
2/ Sarımsaklar ayıklanır, ikiye kesilir, zeytinyağı, tuz, biber, yeşilliklerin yarısı ile karıştırılan patatesler fırına girecek bir kaba konur.
3/ 180 - 200 derece ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirilir.
4/ Kekik ve biberiyenin kalan bölümü serpilerk servis yapılır.

Chef’in önerisi: davetlerde patatesler, birer yaprak fesleğen veya nane ile çöp şişlerin uçlarında tek tek sunulabilir.

Hiç yorum yok: