Home Art Haziran 2010 |
4 – 6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
- 1 kg ufak taze patates
- 1/3 ölçü bardak / 50 ml zeytinyağı
- 7 – 8 diş sarımsak
- 1/2 demet taze biberiye
- ½ demet taze kekik veya 1 çorba kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı tuz, tane biber
2/ Sarımsaklar ayıklanır, ikiye kesilir, zeytinyağı, tuz, biber, yeşilliklerin yarısı ile karıştırılan patatesler fırına girecek bir kaba konur.
3/ 180 - 200 derece ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirilir.
4/ Kekik ve biberiyenin kalan bölümü serpilerk servis yapılır.
Chef’in önerisi: davetlerde patatesler, birer yaprak fesleğen veya nane ile çöp şişlerin uçlarında tek tek sunulabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder