Guacamole & Yufka kapları

Home Art Haziran 2010













4 kişilik Hazırlam süresi : 10 dakika
  • 2 olgun avokado
  • 1 kuru soğan
  • 1-2 adet acı sivri biber
  • 1 ufak domates
  • 4 – 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ limon suyu
  • pul biber veya acı sos
  • ½ - 1 çay kaşığı tuz
1/ Avokadolar soyulur, çekirdekleri çıkartılır ve ezilirler.
2/ Çok küçük doğranan soğan, zeytinyağı, limon, tuz, pul biber veya acı sos ezilmiş avokadolara ilave edilerek guacomole hazırlanır.
3/ Sivri biber halka şeklinde doğranır, domatesler çekirdekleri çıkartılarak minik küp kesilir. Guacomolenin içine karıştırılacağı gibi sadece üzerindede bırakılabilir.
4/ Mısır cipsi veya farklı bir sunum için yufka kapları ile sunulur.

Yufka kapları:

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 12 dakika
  • 1 yufka
1/ Yufka, bardak veya kalıpla kesilerek mini tartölet kalıplarına yerleştirilir, üzerlerine birer boş kalıp daha konur ve 180 derece ısıtılmış fırında 10 – 12 dakika kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: