Narlı salata

Boyner Mecmua Sonbahar / Kış 2010













4 Kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
  • 4 adet küçük marul
  • 1/2 demet lollo rossa salata (kırmızı kıvırcık)
  • 1 paket soya filizi
  • 1 - 2 adet kırmızı çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet nar
Sos:
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 ufak doğranmış arpacık soğanı
  • 1 tutam tuz + pul biber
  • 1 tutam ince kıyılmış taze kekik, maydanoz veya kişniş (damak tadına göre seçilir)
1/ Çarliston biberi halka doğrayın, çekirdekleri çıkartın. Soya filizi ve çarliston biberi 1 kaşık zeytinyağı ile 2 - 3 dakika soteleyin.
2/ Salataları yıkayın, kurutun ve servis yapılacak tabağa alın. Üzerine soya filizi ve çarliston biberi ilave edin.
3/ Sos malzemelerini birlikte çırpın, salatanın üzerine gezdirin ve narlar serperek servis yapın.

1 yorum:

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

meyveler ile sebzelerin, yemişlerin bir araya geldiği salataları ve sunumları çok seviyorum. Pek çok tadı bir arada barındırıyor, hem göz hem karın doyuruyor...