Boyner Mecmua Sonbahar / Kış 2010 |
4 Kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
- 4 adet küçük marul
- 1/2 demet lollo rossa salata (kırmızı kıvırcık)
- 1 paket soya filizi
- 1 - 2 adet kırmızı çarliston biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet nar
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 ufak doğranmış arpacık soğanı
- 1 tutam tuz + pul biber
- 1 tutam ince kıyılmış taze kekik, maydanoz veya kişniş (damak tadına göre seçilir)
2/ Salataları yıkayın, kurutun ve servis yapılacak tabağa alın. Üzerine soya filizi ve çarliston biberi ilave edin.
3/ Sos malzemelerini birlikte çırpın, salatanın üzerine gezdirin ve narlar serperek servis yapın.
1 yorum:
meyveler ile sebzelerin, yemişlerin bir araya geldiği salataları ve sunumları çok seviyorum. Pek çok tadı bir arada barındırıyor, hem göz hem karın doyuruyor...
Yorum Gönder