Kurutulmuş domates pestolu fusilli

Living etc. Ağustos 2008












4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: makarna için +/- 10 dakika
  • 10 - 15 adet kurutulmuş domates (yağda veya pakette)
  •  1 ölçü bardak / 90 g ceviz
  • ½ ölçü bardak / 45 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 3 diş sarımsak
  • 1/3 ölçü bardak / 50 ml zeytinyağı
  • 1 demet ayıklanmış maydanoz veya 2 demet fesleğen
  • 1 tutam tuz + karabiber
  • 1 paket burgu makarna (fusilli)

1/ Kurutulmuş domatesler sert ise, sıcak suda bekletilerek yumuşatılır.
2/ Kurutulmuş domates, sarımsak, maydanoz, ceviz, peynir, zeytinyağı, tuz ve biber robotta çekilir ve püre kıvamında sos elde edilir.
3/ Domates pestosu, haşlanmış fusilli (burgu makarna) ile karıştırılarak servis edilir. Pesto koyu olursa sulandırmak için az zeytinyağı ve su ilave edilebilir.


Şefin önerisi: Domates pestosu ızgara tavuk, ızgara sebze veya ekmek, peynir ve şarapla da ikram edilebilinir.

Hiç yorum yok: