Living etc. Ağustos 2008 |
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: makarna için +/- 10 dakika
- 10 - 15 adet kurutulmuş domates (yağda veya pakette)
- 1 ölçü bardak / 90 g ceviz
- ½ ölçü bardak / 45 g rendelenmiş parmesan peyniri
- 3 diş sarımsak
- 1/3 ölçü bardak / 50 ml zeytinyağı
- 1 demet ayıklanmış maydanoz veya 2 demet fesleğen
- 1 tutam tuz + karabiber
- 1 paket burgu makarna (fusilli)
1/ Kurutulmuş domatesler sert ise, sıcak suda bekletilerek yumuşatılır.
2/ Kurutulmuş domates, sarımsak, maydanoz, ceviz, peynir, zeytinyağı, tuz ve biber robotta çekilir ve püre kıvamında sos elde edilir.
3/ Domates pestosu, haşlanmış fusilli (burgu makarna) ile karıştırılarak servis edilir. Pesto koyu olursa sulandırmak için az zeytinyağı ve su ilave edilebilir.
Şefin önerisi: Domates pestosu ızgara tavuk, ızgara sebze veya ekmek, peynir ve şarapla da ikram edilebilinir.
0 yorum:
Yorum Gönder