Living etc. Ağustos 2008 |
4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Bekleme süresi: 40 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
- 4 ölçü bardak / 400 g un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket toz maya (7g)
- 8 - 10 adet yumuşak kurutulmuş domates
- ½ ölçü bardak / 45 g rendelenmiş parmesan peyniri
- 3 yemek kaşığı domates püresi
- 2 yemek kaşığı kuru veya taze biberiye
- 2 ölçü bardak / 300 mk ılık su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam kaya tuzu
1/ Un, tuz, maya, permesan peyniri, domates püresi ve ufak doğranmış kurutulmuş domates karıştırılır. Ilık su ve biberiye ilave edilir.
2/ Hamur elastik olana kadar, 10 dakika yoğurulur. Yoğurulmuş hamur, yağlanmış yuvarlak veya dikdörtgen kalıba konur ve parmakla tepesine bastırılır.
3/ Üzerine zeytinyağı ve kaya tuzu ilave edilir, üzeri streç film ile kapatılarak sıcak bir yerde 30-40 dakika mayalanması için bekletilir.
4/ Ekmek önce 220 derece sıcak fırına konur, koyduktan 5 dakika sonra ısı 200 dereceye indirilir. 35-40 dakika pişirilir.
5/ Ekmek fırından çıkırınca üzerine taze biberiye ve yumuşak kurutulmuş domates dilimleri eklenerek süslenir ve servis yapılır. Arzuya göre üzerine sarımsak iave edilir.
Püf noktası: Ekmek veya kekler 5 dakika yüksek ısıda, sonra normal ısıda pişirildiğinde eşit kabarması sağlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder