Doldurulmuş çeri domatesler

Living etc. Ağustos 2008












4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
  • 20 adet büyük çeri domates
  • 1 konserve ançuez
  • 1 kavanoz yeşil zeytin ezmesi
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 1 kutu taze kekik
  • 1 adet lime (yeşil limon)
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • Karabiber
1/ Ançuez süzülür, zeytinyağında bekletilip tekrar süzülür, yağ kullanmak üzere saklanır.
2/ Yeşil zeytin ezmesi, ançuez, zeytinyağı, taze kekiğin yarısı, lime rendesi, yarım lime suyu, kapari, karabiber ile birlikte ezilir.
3/ Ayrı bir yerde domateslerin üst kısmı kesilir, içleri boşaltılır, hazırlanan malzeme doldurulur.
4/ Domateslerin kapakları kapatılır, taze kekik ilave edilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: