Rozbif

Living etc. Temmuz 2006













6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Bekleme süresi: 8 saat
  • 1 bütün bonfile (1.5 kg civarında)
  • 6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, biber
1/ Bonfileye hardal ve zeytinyağı sürülür. Kesikler açılan bonfileye sarımsaklar yer yer yerleştirilir, tuz, biber serpilir.
2/ 200 derece ısıtılmış fırında 20 - 30 dakika pişirilir.
3/ Fırından çıkınca alüminyum folyoyo sarılır oda sıcaklığına geldiğinde buzluğa konur. Donmadan buzdolabına alınır. 7-8 saat bekletildikten sonra ince dilimlenir. Gerekirse tekrar kapaklı bir kap ile buzdolabında bekletilir.

Arzu edilirse fırından çıktığında sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok: