Karidesli Caesar salata

Living etc. Temmuz 2007
4 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 1 marul
  • 15-20 adet orta boy karides
  • Yarım baget ekmek + 2 çorba kaşığı zeytinyağı + 2 diş sarımsak
  • 1 küçük paket parmesan peyniri
Caesar sos için:
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1/3 ölçü bardak / 30 g rendelenmiş parmesan
  • 2 - 3 diş sarımsak
  • 2 ançuez (isteğe göre konmayabilir)
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 ölçü bardak zeytinyağı
  • 2 - 3 damla worcesterchire sos (yoksa konmayabilir)
1/ Marullar yıkanır, ister doğrayarak ister bütün olarak kullanılmak üzere servis tabağına alınır.
2/ Karidesler haşlanır veya ızgara yapılır.
3/ Baget ekmek ince ince kesilir, sarımsaklar ezilir zeytinyağı ile karıştırılır, ekmekler sürülür. 180 derece ısıtılmış fırında kızartılır.
4/ Parmesan şerit olacak şekilde kesilir. (sebze soyucağı ile yapılabilir)

Caesar sos:
1/ Zeytinyağı hariç tüm malzemeler robota konularak karıştırılır, zeytinyağı kısık ayarda veya elde çırpıcak ile çırparak azar azar karışıma ilave edilir.
2/ Marul yapraklarına, karidesler, sos, parmesan ve baget krutonlar ilave edilerek servis yapılır.

Chef'in önerisi: Caesar salata ızgara tavuk veya et ile servis yapılır.

Hiç yorum yok: