Living etc. Temmuz 2007 |
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 + 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Kek:
- 1 paket / 250 g tereyağı veya margarin
- 1 ½ ölçü bardak / 225 g toz şeker
- 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 ml süt
- 4 ölçü bardak / 400 g un
- 6 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Kornet külah
1/ Şeker, vanilya ve yağ iyice ezilir, yumurtalar birer birer ilave edilir. Yumurta çırpıcısı veya mikserle karıştırılır.
2/ Süt ilave edilir, karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte eklenir, tümü karıştırılır. Muffin kalıplarına, kalıpların 3/4'ü dolacak şekilde konur, 180 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirilir.
Üst şeker kaplaması:
- 2 ölçü bardak / 200 g pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 limon suyu
- Yumurta beyazı veya su
- İstenilen renklerde gıda boyası
2/ Sürülecek kıvam elde edilecek şekilde bir miktar yumurta beyazı veya su ilave edilir. İstenilen renkte gıda boyası ile renklendirilir.
Külahların sunumu: Kekler dondurma külahlarına oturacak şekilde kesilir, (düşmemesi için kekin bir kısmı külahın içine girmelidir) üzerlerine istenilen renklerde şeker sürülerek dondurma şeklinde kekler hazırlanır.
Chef'in önerisi: acil durumlarda hazır top kekler ile daha çabuk hazırlanabilir :)
0 yorum:
Yorum Gönder