Shitake mantarlı fiyonklar

Living etc. Temmuz 2007
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 + 10 dakika
  • 1 paket iri fiyonk makarna
  • 200 g taze shitake mantarı
  • 1 ½ ölçü bardak bezelye
  • 1 demet fesleğen
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
1/ Taze bezelye kullanılıyorsa tuzlu suda 5 dakika haşlanır. Donmuş bezelye kullanılıyorsa soğuk suda yıkayarak çözülür.
2/ Mantarlar zeytinyağında ezilmiş sarımsakla birlikte sotelenir, bezelye ilave edilir. Birlikte 1 -2 dakika daha sotelenir.
3/ Makarna tuzlu suda paketteki pişirme süresine göre haşlanır.
4/ Mantar karışımına kıyılmış fesleğen, tuz ve biber ilave edilir. Tümü makarna ile karıştırılır.
Zeytinyağı az gelirse bir miktar daha makarnanın üzerine ilave edilir.

Hiç yorum yok: