Közlenmiş biber & Keçi peynirli yelkenliler

Living etc. Temmuz 2006













4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 2 adet yufka (20 adet için)
  • 1-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2-3 adet közlenmiş biber
  • 1 paket sade keçi peyniri
  • Kürdan
  • Nane
1/ Birinci yufka tezgaha yayılır ve eritilmiş tereyağı sürülür.
2/ İkinci yufka üstüne konur ve balık şeklinde kesilir. (yuvarlak veya kalp gibi istenilen şekil olabilir)
3/ 180 derece fırında 10 - 15 dakika pişirilir.
4/ Közlenmiş biber ve keçi peyniri ufak parçalar halinde kesilir. Fırınlanmış yufkaların üzerine konur.
5/ Naneler kürdanlara yelken şekli verilerek takılır ve biberlerin üzerlerine geçirilir.

Hiç yorum yok: