Kum midyeli spagetti (spaghetti alla vongole)

Living etc. Temmuz 2007













4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 1 paket spagetti
  • 2 ölçü bardak / 300 ml beyaz sek şarap
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 - 2 tutam karabiber veya pul biber veya 2 - 3 adet ufak kırmızı biber
  • 8 - 10 diş sarımsak
  • 1 ölçü bardak / 150 ml zeytinyağı
1/ Kum midyeler yıkanır.
2/ Zeytinyağının yarısı tencereye konur, hafif kızdırılır, dilimlenmiş sarımsaklar ilave edilir.
3/ Sarımsaklar 1-2 dakika pişirilir, kum midyeleri, tuz ve biber ilave edilir. Orta ateşte kapağı kapalı olarak midyelerin kabukları açılana kadar pişirilir. (5 - 10 dakika)
4/ Kum midyeleri açılınca altı söndürülür. Kalan zeytinyağı ve kıyılmış maydanoz ilave edilir.
5/ Makarna, paketteki pişirme süresine göre tuzlu suda haşlanır. Süzülür, servis tabağına alınır sos ile karıştırılarak servis edilir.

Hiç yorum yok: