Ceviz ve peynirli fırında mini kabaklar

Living etc. Temmuz 2007
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
  • 4 adet ufak kabak
  • 100 g beyaz peynir
  • 100 g kıyılmış ceviz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 yumurta
  • 1-2 kaşık ekmek içi veya galeta unu
  • ½ demet taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar veya toz parmesan peyniri
1/ Kabakların içi oyulur.
2/ Ufak doğranmış taze soğan ve ezilmiş sarımsak zeytinyağında kavrulur, kabakların içi ilave edilir, birlikte pişirilir.
3/ Peynir, ceviz, tuz, biber, kıyılmış dereotu, ekmek içi ve yumurta eklenir.
4/ Karışım kabaklara doldurulur, üzerlerine rende peynir serpilir. 190 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: