Sardalyalı roka salatası

Living etc. Temmuz 2007













4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
  • 1 demet veya paket roka
  • 4 adet sardalya
  • 6 adet kuru kayısı
  • 1 ölçü bardak / 90 g tuzsuz badem
  • 2 yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin
  • 2 tatlı kaşığı kapari
1/ Roka yıkanır, kurutulur.
2/ Kayısılar uzun uzun kesilir, bademler arzu edilirse sıcak suda bekletilerek soyulur.
3/ Roka, kayısı, sardalya, badem, zeytin, kapari karıştırılır.

Sos:
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
Tüm malzeme çırpılarak sos hazırlanır, salataya ilave edilir.

0 yorum: