Living etc. Temmuz 2007 |
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 1 paket rice noodle (pirinç makarnası)
- 1’er adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ ölçü bardak kara dut
- ½ ölçü bardak kavrulmamış cashew fıstığı
- ½ ölçü bardak kuru siyah üzüm
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1/3 ölçü bardak / 50 g esmer şeker eritilir
- 1 yemek kaşığı balsamik sirke ilave edilir, kaynatılır.
- 1 portakal suyu ve rendesi
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
1/ Zeytinyağı ısıtılır, esmer şeker ilave edilir, eritilir, pirinç sirkesi ve balsamik sirke eklenir, kaynatılır, ateşten alınır. Portakal suyu, rendesi, tuz, biber ilave edilir.
Makarna yapımı:
1/ Rice noodle tuzlu kaynar suda, yumuşayana kadar 5-10 dakika haşlanır, soğuk suya alınır.
2/ Biberler şerit kesilir, 2 kaşık zeytinyağında hafif sotelenir, kuruyemişer ilave edilir, birlikte bir kere çevrilir.
3/ Haşlanmış rica noodle süzülür, sote biberler, kuruyemişler ve sos ile karıştırılarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder