Asma yaprağında barbun

Living etc. Temmuz 2007













4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
  • 4 adet barbun
  • 8 adet asma yaprağı
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru kekik varsa taze kekik

1/ Barbunlar temizlenir, temizlenir. Tuz, biber, kekik, zeytinyağı karıştırılarak barbunların içine ve dışına sürülür.
2/ Asma yaprakları haşlanır, barbunlara sarılır.
3/ 190 derece ısıtılmış fırında önce üzeri alüminyum folyo ile kaplı sonra açık olarak 15-20 dakika pişirilir. Fırından çıkınca asmalara az zeytinyağı sürülür, arzuya göre taze kekik ilave edilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: