Living etc. Temmuz 2008 |
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 4 adet sarı veya yeşil yuvarlak kabak
- 1 demet fesleğen (veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen)
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber (arzuya göre pul biber)
- 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
- 1 yemek kaşığı toz parmesan peynir
- ½ ölçü bardak / 75 ml çiğ krema
- 1 yumurta sarısı
2/ Rende kaşar peynir, kıyılmış fesleğen, ezilmiş sarımsak, un, tuz, biber, yumurta sarısı, krema ve kabak karıştırılarak iç hazırlanır.
3/ Oyulmuş kabaklar karışımla doldurulur. Üzerlerine parmesan peyniri serpilir.
4/ Hazırlanan kabaklar 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika, üzerleri kızarana kadar, pişirilir.
5/ Kabakların kapakları son 10 dakika fırınlanır, servis yapmadan üzerlerine konur.
Bilgi: permesan peyniri eriyince akmaz olduğu gibi kızarır, oysa taze kaşar veya dil peyniri akar ve daha zor kızarır.
0 yorum:
Yorum Gönder