Living etc. Temmuz 2008 |
Hazırlama süresi: 1.5 saat
Pişirme süresi: 45 dakika
- 1 kg kıyma
- 6 adet kuru soğan
- 1 paket / 250 g margarin veya tereyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 3 ölçü bardak / 270 g ceviz içi
2/ Soğuduktan sonra, dış malzemesi hazır olana kadar buzlukta bekletilir, az dondurulur.
Dışı için:
- 400 g yağsız dana kıyması
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- ½ kg köftelik bulgur
2/ İçi oyulmuş hamura donmuş olan iç malzeme doldurularak içli köfteler hazırlanır.
Pişirme metodu:
1/ Kaynayan suyun içine 2-3 tane limon tuzu atılır. İçli köfteler ilave edilir ve haşlanır. Köfteler suyun yüzeyine çıkıyor ise pişmiş demektir.
Veya
2/ İçli köfteler haşlanmadan kızgın yağda kızartılır.
0 yorum:
Yorum Gönder