İçli köfte

Living etc. Temmuz 2008
6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 1.5 saat
Pişirme süresi: 45 dakika
  • 1 kg kıyma
  • 6 adet kuru soğan
  • 1 paket / 250 g margarin veya tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 3 ölçü bardak / 270 g ceviz içi
1/ Yağ eritilir, küçük doğranmış soğan, kıyma 15 dakika kavrulur. İri çekilmiş ceviz, tuz, bibr ve pul biber ilave edilir, 15 dakika daha, suyunu çekene kadar kavrulur. Soğumaya bırakılır.
2/ Soğuduktan sonra, dış malzemesi hazır olana kadar buzlukta bekletilir, az dondurulur.

Dışı için:

  • 400 g yağsız dana kıyması
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • ½ kg köftelik bulgur
1/ Tüm malzeme bir tepside 20 dakika kadar yoğurulur. Hamur kıvamına gelen malzemeden 1 beze şeklinde alınır ve elde yuvarlanarak içi oyulur.
2/ İçi oyulmuş hamura donmuş olan iç malzeme doldurularak içli köfteler hazırlanır. 

Pişirme metodu:
1/ Kaynayan suyun içine 2-3 tane limon tuzu atılır. İçli köfteler ilave edilir ve haşlanır. Köfteler suyun yüzeyine çıkıyor ise pişmiş demektir.

Veya

2/ İçli köfteler haşlanmadan kızgın yağda kızartılır.

0 yorum: