6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Tart içi:
1 demet pazı
1 adet pırasa
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Pazı ve pırasa yıkanır, doğranır, tereyağı ile sotelenir, az
tuz ve karabiber serpilir.
Tart sosu:
1 kutu (200 ml) krema
3 yumurta
100 g rende kaşar peyniri
Tuz, karabiber, muskat rendesi
Tüm malzeme çırpılarak tart sosu hazırlanır.
Tart hamuru:
250 g un
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
50 ml sıcak su
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz
1/ Un havuz yapılır, ortaya kalan malzeme konur, hamur
yapılır, folyoya sarılarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
2/ Unlu tezgahta açılan hamur yağlanmış kalıba
aktarılır.
3/ Kavrulmuş pazı, pırasa karışımı konur, üzerine
hazırlanan sos gezdirilir.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar
pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder