Ballı & Üzümlü Ekmek
6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
- 300 g un
- 1 ½ çay kaşığı kabartma tozu
- ½ çay kaşığı karbonat
- ½ çay kaşığı tuz
- 400 g yoğurt
- 2 yumurta beyazı
- 2 - 3 yemek kaşığı kuru üzüm
- 125 g bal
1/ Un, kabartma tozu, karbonat, tuz birlikte elenir.
2/ Yoğurt ve yumurta beyazları çırpılır.
3/ Unlu karışım yoğurt ve yumurtaya ilave edilir.
4/ Bal ve üzüm eklenir, tümü karıştırılır. Yağlanmış,
unlanmış kek kalıbına konur.
5/ 180 ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirilir.
Sade ve Tarçınlı Krepler
8 - 10 krep için
Hazırlama süresi: 5 dakika
- 150 g unu
- 2 yumurta
- 250 ml süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- Tarçın
1/ Un elenir, yumurta ve süt ile çırpılır.
2/ Tava ısıtılır, az yağ sürülür, krep hamuru kepçe ile
tavaya dökülür, her iki tarafı birer dakika pişirilir.
3/ Tarçınlı krep için, krep hamuruna 1 tatlı kaşığı tarçın
ilave edilir.
4/ Krepler tercihe göre şekil verilerek, reçel, marmelat ya
da çikolata ile sunumu yapılır.
Yumurtalı Topless Ekmek
2 kişilik
Pişirme süresi: 5 dakika
- Yumurta
- Ekmek
- Zeytinyağı
1/ Tost ekmeğinin ortası bir bardak yardımı ile daire olacak
şekilde kesilir.
2/ Zeytinyağı ile kızartılmış tavada ortası daire şeklinde
kesilmiş ekmek hafif kızartılır.
3/ Bir kâseye kırılan yumurtanın sarısı, kaşık yardımı ile
ekmeğin ortasında yer alan daireye konur. Etrafına yumurtanın akından da ilave
edilir ve pişirilir.
Mini Tostlar
2 kişilik
2 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
- 4 dilim tost ekmeği
- 4 dilim jambon
- 8 dilim kaşar peynir
- Tereyağı
- Çöp şiş
1/ Tost ekmekleri hafif yağlanır 1 dilim peynir,
1 dilim jambon tekrar 1 dilim peynir konarak tostlar hazırlanır.
2/ Ekmek dilimlerinin dışlarına tereyağı sürülür.
3/ Tavada 1 kaşık tereyağı ısıtılır, tostların iki
tarafı kızartılır.
4/ Ekmeklerin kabukları kesilir. Çöp şişe takılarak
veya üzerlerine kürdan ile kornişon ilave edilerek servis edilir.
Sıcak
Çikolata
4 Kişilik
Hazırlama süresi:5 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
Hazırlama süresi:5 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
- 500 ml süt
- 2 paket/ 160 g bitter çikolata
- 4 tatlı kaşığı şeker
- Süsleme için krem şanti ve rende çikolata
1/ Süt,
çikolata ve şeker tencerede, çikolata eriyinceye kadar karıştırılarak
kaynatılır.
2/ Kaynayan
karışım bardaklara dökülür.
3/ Krem şanti, paket talimatına göre
hazırlanıp sıcak çikolataların üstü süslenir. Rendelenmiş çikolata serpilerek
servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder