Esmer Pizza
4 kişilik
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 25 - 30 dakika
Pizza
Hamuru:
- 250 g tam buğday unu
- 1 paket / 10 g kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 60 g tereyağı
- 100 ml süt
1/
Un, kabartma tozu, tuz bir kaba konur. Tereyağı parça parça ilave edilir,
oğuşturularak top top yapılır.
2/
Süt yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur haline getirilir.
3/ Unlu tezgahta hamur 20 - 25 cm çapında açılır, altına pişirme kağıdı konmuş fırın tepsisine yerleştirilir.
3/ Unlu tezgahta hamur 20 - 25 cm çapında açılır, altına pişirme kağıdı konmuş fırın tepsisine yerleştirilir.
Pizza
Üstü:
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 5 adet kurutulmuş domates
- 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
- 4 yemek kaşığı hazır pesto sos
- 2 yemek kaşığı hazır fesleğenli domates sos
- 6 - 7 yaprak fesleğen
1/
Biberler küp doğranır.
2/
Pesto ve domates sosu pizza tabanına sürülür.
3/
Peynir serpilir, hazırlanan sebzeler hamurun üzerine yerleştirilir.
4/
190 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.
5/ Fesleğen yaprakları ilave edilerek servis yapılır.
5/ Fesleğen yaprakları ilave edilerek servis yapılır.
Pizza Akdeniz
4
kişilik
Hazırlama
süresi: 15 dakika
Bekleme
süresi: 30 dakika
Pişirme
süresi: 30 dakika
Pizza Hamuru:
- 200 g un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 10 g kuru maya + 50 ml su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizza Üstü İçin:
- 5 - 6 yemek kaşığı hazır fesleğenli domates sos
- 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 8 - 10 adet çeri domates
- 5 - 6 adet mantar
- 1 - 2 yemek kaşığı dilim yeşil zeytin
1/ Pizza hamuru
için maya ve su karıştırılır. Un, şeker, tuz karıştırılır, maya ile
birleştirilir.
2/ Zeytinyağı,
yumurta eklenir, yoğrulur.
3/ Üzeri kapalı
olarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta
ince açılır, tepsiye konur.
5/ Pizza üstü
için, kabak ve patlıcan ince şerit dilimlenir.
Bir kaşık
zeytinyağında iki tarafları ızgara yapılır.
6/ Pizza
hamuruna sos sürülür, peynir serpilir, malzemeler dizilir.
7/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.
Tarifi izlemek için tıklayın...
7/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.
Tarifi izlemek için tıklayın...
Ekmek Pizza
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 4 adet tost ekmeği
- 4 yemek kaşığı hazır fesleğenli domates sos
- veya hazır pesto sos
- 4 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
- Çeri domates
- Mısır
- Sosis
- Mantar
- Zeytin
- Çarliston biber
- Roka
- Parmesan peyniri
1/ Tost ekmeklerinin kenarları kesilir, merdane ile inceltilir.
2/ Arzu edilen sos sürülür, mozzarella peyniri serpilir.
3/ İstenen malzemeler eklenerek, 180 derece ısıtılmış
fırında 20 dakika pişirilir.
Roka, Parmesan ve Domatesli Pizza
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekleme süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Pizza Hamuru:
- 200 g un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 10 g kuru maya + 50 ml su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizza Üstü İçin:
- 5 - 6 yemek kaşığı hazır fesleğenli domates sos
- 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
- 7 - 8 parça şerit kesilmiş parmesan peyniri
- 15 - 20 adet çeri domates
- 8 - 10 sap roka
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı acı biber (peperoncino, chili biberi gibi)
1/ Pizza hamuru için maya ve su karıştırılır. Un, şeker, tuz
karıştırılır, maya ile birleştirilir.
2/ Zeytinyağı, yumurta eklenir, yoğrulur.
3/ Üzeri kapalı olarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta açılır, tepsiye konur.
5/ Pizzanın üstüne domates sos sürülür, peynir serpilir
6/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.
7/ Fırından çıkan pizzaya roka, ikiye kesilmiş çeri
domatesler ve parmesan peyniri ilave edilir.
8/ Zeytinyağı ve acı biber ile hazırlanan sos gezdirilerek
servis yapılır.
Yufka Pizza
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
- 2 adet günlük yufka
- 2 - 3 yemek kaşığı hardal
- 2 - 3 yemek kaşığı ketçap
- 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
- 1 - 2 adet çarliston biber
- 4 - 5 adet kokteyl sosis
- 8 adet çeri domates
- 6 - 7 yaprak fesleğen
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam acı biber (peperoncino veya chili biberi gibi)
1/ Yufka iki kat olacak şekilde fırına giren bir kaba veya
tepsiye serilir.
2/ Hardal, ketçap sürülür, peynir serpilir.
3/ Dilimlenmiş sosis, biber, domatesler dizilir.
4/ 190 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.
5/ Üzerine zeytinyağı, ince kıyılmış fesleğen ve pul biber
ile hazırlanan sos gezdirilir.
Şefin önerileri:
1/ Pizzalarınıza acı zeytinyağ gezdirin
2/ Taze çekilmiş karabiber veya kırmızı biber pizzalarınızın
lezzet katar
3/ Pizzaları pişirmeden önce mozzarella peyniri rende yerine
küp veya ince dilim olarak da konabilir
4/ Taze roka ve fesleğen pizzaya çok yakışır.
5/ Şarküterili pizzalara, şarküteriler şarküterinin cinsine
göre fırına girmeden önce veya fırından çıkar çıkmaz konabilir
3 yorum:
Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Merhaba, çok naziksiniz =) sizin de tarifleriniz harika görünüyor ;-)
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi
Yorum Gönder