Mini Mantar Burger
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20
dakika
Pişirme süresi: 15
dakika
- 8 adet mini sandiviç ekmeği
- 8 adet büyük beyaz mantar
- 2 adet salkım domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı tereyağı
1/ Soğan yarım ay
şeklinde doğranır, az yağ ile sotelenir. Mantarlar, kalan yağ ile iki tarafları
pişirilir.
2/ Ketçap ve
hardal karıştırılır. Sandiviç ekmekleri tavada ızgara yapılır, ikiye kesilir,
içlerine ketçap karışımı sürülür.
3/ Domates ince dilimlenir.
4/ Domates,
mantar ve soğan ile mantar burgerler hazırlanır.
Krep Carnivore (Etobur Krep)
6-8 Kişilik
Hazırlama süresi: 20
dakika
Pişirme süresi: 15
dakika
Bekletme süresi: 30
dakika
- 6-8 adet 25 cm'lik maydonozlu krep
- 3 yemek kaşığı dijon hardalı
- 20-25 dilim dana jambon
- 20-25 dilim hindi jambon
- 20-25 dilim mortadella
1/ Krep hamuru
tarife göre hazırlanır.
2/ Kreplere
hardal sürülerek, mortadella, hindi ve dana jambon üst üste dizilir.
3/ Bir kat daha
krep konur. Hardal ve şarküteriler ilave edilerek 6-7 kat olana kadar devam
edilir.
4/ Yarım saat
dolapta bekletilir, servis edilir.
Krep hamuru
- 150 gr un
- 2 yumurta
- 150 ml süt
- 100 ml su
- bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/ Tüm malzeme
karıştırılır.
2/ 20-25 cm
çapında teflon tava, silikon fırça ya da kağıt havlu ile yağlanır, ısıtılır.
Krep hamuru kepçeyle tavayı kaplayacak şekilde akıtılır.
3/Orta ateşte
krep bir yüzü 1 dakika, diğer yüzü 30 saniye pişirilir.
Yaz Rüyası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10
dakika
Pişirme süresi: 20
dakika
Malzemeler:
- 4 adet iri taze patates
- 250-300 gr dana şişlik et
- 10-12 sap frenk soğanı
- ¼ demet zahter
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/ Patatesler
kabuklu olarak ince dilimlenir. Zeytinyağı, tuz biber sürülür. 190 derece ısıtılmış fırında 10-20 dakika
pişirilir.
2/ Etler
gerekirse inceltilir. Tavada çevrilerek pişirilir. Tuz, biber serpilir.
3/ Patates ve
etler sandiviç şeklinde birleştirilir. Zahter ve frenk soğanı ilave edilerek
servis yapılır.
Keçi Peynirli Sebze Roll
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15
dakika
Pişirme süresi: 10
dakika
Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 8 dilim yumuşak keçi peyniri
- 2 kaşık zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
1/ Patlıcan ve
kabaklar ince şerit olacak şekilde dilimlenir.
2/ Tavada kabak
ve patlıcanlar zeytinyağı ile pişirilir.
3/ Pişen kabak ve
patlıcan dilimlerine yarım kesilmiş keçi peynirleri konur. Tuz, karabiber ve kekik serpildikten sonra
rulo yapılır.
Yengeçli Topless Sandiviç
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20
dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
Malzemeler :
- Yarım demet maydanoz
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı kapari
- 2 yemek kaşığı çekirdeksiz yeşil ve siyah zeytin
- 250-300 gr yengeç eti
- 4 dilim çavdar veya tahıllı ekmek
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
1/ Yumurtalar
katı olacak şekilde haşlanır. Sarıları, beyazları ayrılarak ufalanır.
2/ Maydanoz
kıyılır, zeytinler doğranır, yengeç eti küçük parçalara ayrılır.
3/ Ekmek
dilimlerinin üzerine zeytinyağının yarısı sürülür.
4/ Hazırlanan malzemeler şeritler halinde ekmek
dilimlerinin üzerine konur. Zeytinyağı gezdirilir, tuz karabiber serpilir.
2 yorum:
ellerinize sağlık harika görünüyorbende beklerim sevgiler
beğenmeniz beni mutlu etti, teşekkürler :-)
Yorum Gönder