All Decor Temmuz 2013














Kızarmış Güllaç
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 1 dakika

  • 2 yaprak güllaç
  • Sıvı yağ
  • 1 paket toz krem şanti
  • Taze çilek

1/ Toz krem şanti paket tarifine göre hazırlanır.
2/ Güllaçlar makasla istenilen büyüklükte parçalara kesilir, kızgın sıvı yağda 15 - 20 saniye kızartılır. (Güllaç yağa atar atmaz şişer.)
3/ Krem şanti ve çilekle servis yapılır.

Chef’in önerisi: krem şanti yerine pasta kreması ve farklı meyveler kullanılabilir.













Savoyer Romantica

4 kadeh için
Hazırlama süresi: 20 dakika


  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket savoyel biküvi
  • 150 - 200 ml süt
  • Karışık kırmızı meyveler

1/ Krem şanti vanilya ilave edilerek paket talimatına göre hazırlanır.
2/ Savoyel bisküviler süte batırılarak kadehlerin altına bir sıra yerleştirilir, üzerine krema sıkacağı ile vanilyalı krem şanti sıkılır. Arzu edilen meyveler dizilir, az krem şanti sıkılır. Tekrar süte batırılmış savoyel bisküvi dizilir, krema, meyva ile devam edilerek kadehler doldurulur.
3/ 30 dakika buz dolabında bekletildikten sonra servis yapılır. Arzuya göre nane ilave edilebilir.

 



Tariflerin tamamına All Decor Temmuz 2013 sayısından ulaşabilirsiniz... 

4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Tariflerin hepsi nefis...Özellikle kızarmış güllaca bayıldım.ellerinize sağlık..

Mutlu Mutfak dedi ki...

teşekkür ederim, beğenmenize çok mutlu oldum :-)

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Çok yaratıcısınız, resmen yeni tatlar yartıyorsunuz, sizi ilgiyle takip ediyorum.
Ellerinize sağlık, sevgiler...

Mutlu Mutfak dedi ki...

güzel yorumunuz ve beğeniniz için teşekkürler =)