Çilekli Tart
8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
- 2 1/2 ölçü bardak / 250 g un
- 1/2 paket / 125 g tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz şeker
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı soğuk su
1/
Un havuz yapılır, ortaya küp kesilmiş oda sıcaklığında yağ ve yumurta konarak
yoğrulur.
2/
Su azar azar ilave edilerek hamur haline getirilir.
3/
Hamur streç filme sarılarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/
Unlu tezgahta açılan hamur, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Çatalla dibi
delinir. 30 dakika buzdolabında bekletilir. Tartın içi alüminyum folyo ile
kaplanır, fasülye, nohut gibi bir ağırlık ile doldurulur.
5/
180 derece ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilir.
6/
Krem patisier konur, çilekler yıkanır, dilimlenir dizilir, tart jölesi
sürülerek tamamlanır.
Krem Patisier:
- 3 ölçü bardak / 450 ml süt
- 5 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 g toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/
Süt ve vanilya ısıtılır.
2/
Yumurta sarıları ile toz şeker rengi açılana kadar çırpılır, un ve nişasta
ilave edilerek karıştırılır.
3/
Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur çırpılır, tümü sıcak süte
ilave edilir. Orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra birt dakika karıştırarak pişirmeye devam edilir.
4/
Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.
Çikolatalı & Fıstık Ezmeli Tart
8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 1 ölçü bardak / 100 g un
- 1/2 ölçü bardak / 45 g ceviz
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/3 ölçü bardak / 50 g toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 100 g soğuk tereyağı
- 1/3 ölçü bardak / 50 ml süt
1/
Un, kakao, vanilya, ceviz, şeker, tuz karıştırılır.
2/
Tereyağı ezilerek karıştırılır, süt ilave edilir hamur hazırlanır.
3/
180 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir.
Tart içi:
- 1 paket “beyaz” krem peynir
- 4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Çikolata sos:
- 80 g / 1 paket bitter çikolata
- 1/2 ölçü bardak / 75 ml krema
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 50 g tuzsuz fıstık
1/
Tüm malzeme karıştırılır, soğumuş tart kalıbına doldurulur, en az bir saat
buzdolabında bekletilir.
2/
Üzerine çikolata sos sürülür, soğutulur. Tuzsuz fıstıklar serpilerek servis
yapılır.
Domatesli,
Keçi Peynirli & Biberiyeli Tart
8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
2
1/2 ölçü bardak / 250 g un
1/2
paket / 125 g tereyağı
1
tutam tuz
1
yumurta
1
tatlı kaşığı kuru biberiye
3
yemek kaşığı soğuk su
1/
Un havuz yapılır, ortaya küp kesilmiş oda sıcaklığında yağ ve yumurta konarak
yoğrulur.
2/
Su azar azar ilave edilerek hamur haline getirilir.
3/
Hamur streç filme sarılarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/
Unlu tezgahta açılan hamur, yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Çatalla dibi
delinir. 30 dakika buzdolabında bekletilir. Tartın içi alüminyum folyo ile
kaplanır, fasülye, nohut gibi bir ağırlık ile doldurulur.
5/
180 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika pişirilir.
Tart içi:
3
- 4 adet domates
1
adet kuru soğan
2
diş sarımsak
2
yemek kaşığı zeytinyağı
100
g yumuşak keçi peyniri
Taze
biberiye
1/
Soğan soyulur, yarım ay şeklinde doğranır, az zeytinyağında transparan olana
kadar, 5 dakika, sotelenir. Sarımsak ezilir, yarım dakika birlikte sotelenir.
2/
Tartın içine önce soğan konur, keçi peyniri ufalanır, biberiye serpilir.
3/
Domatesler dilimlenerek en üste dizilir. Zeytinyağı gezdirilir.
4/
180 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika, domatesler kızarana kadar
pişirilir. Taze biberiye serpilerek servis edilir.
Milföy Tartlar
8 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
4
adet kare milföy hamuru
2
- 3 adet domates
1
adet kuru soğan
1
yemek kaşığı zeytinyağı
1
yemek kaşığı limon suyu
1/2
çay kaşığı tuz
Taze
çekilmiş karabiber
4
- 5 dal taze kekik
1
adet mozzarella peyniri
1
yemek kaşığı toz parmesan peyniri
1/
Soğan soyulur, yarım ay şeklinde kesilir, zeytinyağında sotelenir.
2/
Domatesler yuvarlak olacak şekilde dilimlenir.
3/
Milföy hamurlarının her birinden 2 adet yuvarlak kesilir.Milföy
hamurlarının ortasına soğan konur, limon suyu damlatılır, tuz, biber, kekik
serpilir. Bir parça mozzarella peyniri konur, üzerine domates ilave edilir. En
üste parmesan peyniri serpilir.
4/
180 derece ısıtılmış fırında 15 - 17 dakika pişirilir. Taze kekik ilave
edilerek servis yapılır.
4 yorum:
çok şık olmuş hepsi de, sunumlar süper, eminim lezzetleri de öyle...ellerinize sağlık...
beğenmenize çok sevindim =)
mutfaklarınız için ihtiyacınız olan herşey www.marketkurdu.com
bayıldımmmmm süper gözüküyor
Yorum Gönder