Fırında Cevizli Kabak













4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
  • 4 adet ufak boy kabak
  • 50 - 100 g ceviz içi
  • 100 - 150 g beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 5 - 6 adet taze soğan
  • 2 kaşık rende kaşar peyniri veya toz parmesan
  • Tuz, pul biber
1/ Kabaklar yıkanır, soyulmaz. Yatık olacak şekilde dizilen kabakların üzerleri cep olacak şekilde oyulur.
2/ Beyaz peynir ezilir, ceviz irili ufaklı kırılarak ilave edilir. Yumurta eklenir. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, gerekiyorsa tuz ve pul biber ilave edilerek karıştırılır.
3/ Cevizli karışım oyulmuş kabaklara doldurulur, üzerine peynir serpilerek, 180 derece ısıtılmış fırında 20 - 30 dakika pişirilir.

0 yorum: