4 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 5+5 dakika
- 500 ml krema
- 1/2 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı / 50 g toz şeker
- 3 çay kaşığı toz jelatin
- 3 yemek kaşığı soğuk su
1/ Krema, şeker ve vanilya şeker eriyene kadar ısıtılır.
2/ Toz jelatin su ile karıştırılır, ısınmış kremaya ilave edilir.
3/ Ters çevrilebilecek bir kaba veya tek tek kaplara doldurulur. Ilınınca buzdolabına konur. En az 3-4 saat, panna cotta sertleşene kadar dolapta tutulur, servis yapmadan ters çevrilir. Vişne sos veya arzu edilen farklı soslar ile servis edilir.
Vişne sos
- 1 kutu donmuş vişne veya 1/2 kg taze vişne
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 3-4 yemek kaşığı soğuk su
1/ Ayıklanmış taze vişne veya donmuş vişne tencereye konur. Şeker ilave edilir.
2/ Mısır nişastası su ile karıştırılarak vişnelere eklenir. Orta ateşte koyulaşıp, şeffeflaşana kadar, 4-5 dikika pişirilir. Koyu olursa su ilave edilerek istenilen kıvama getirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
2 yorum:
Çok sevdiğim bir tatlıdır.Nefis gözüküyor elinize sağlık.
Cok leziz duruyor. Eline emegine saglik...
Yorum Gönder