Naneli, Buğdaylı Soğuk Yaz Çorbası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 200 g yoğurt
- 100 ml su
- 4 yemek kaşığı aşurelik buğday
- 1/2 demet taze nane
- 2 adet salatalık
- 1 adet kırmızı çarleston biber
- 1 tutam dereotu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Tuz, karabiber
2/ Yoğurt ve su çırpılır. Arzu edilen miktarda tuz, biber konur. İnce kesilmiş salatalık, ufak küp doğranmış biber, limon kabuğu rendesi, haşlanmış buğday ile karıştırılır.
Çorba nane ve dereotu ilave edilerek servis yapılır.
Patlıcanlı Lazanya
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
- 1/2 paket lazanya
- 50 g rende kaşar peyniri veya toz parmesan
- 4 adet kemer patlıcan
- Sıvıyağ
- 2 kaşık zeytinyağı
- 3 - 4 adet domates
- 3 - 4 diş sarımsak
- 1/2 demet fesleğen
2/ Domates rendelenir.
3/ Sarımsaklar ezilir, zeytinyağında 1 dakika çevrilir, rende domates ilave edilir. Kızık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirilir. Tuz, biber, ince kıyılmış fesleğen ve patlıcanlar eklenir.
Beşamel sos
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı un
- 500 ml süt
2/ Süt ilave edilir, orta ateşte, sürekli çırparak koyulaşıp kaynayana kadar 5 - 10 dakika pişirilir.
Lazanyanın yapımı
1/ Lazanyalar tuzlu ve az yağlı kaynar suda 2 - 3 dakika haşlanır. Soğuk suya alınır.
2/ Fırına girecek bir kaba 1 kat lazanya dizilir, üzerine patlıcanlı karışım konur, üzerine az beşamel gezdirilir.
3/ Kap dolana kadar 3 - 4 kat aynı işlem tekrar edilir.
4/ En üst kata sadece beşamel sos sürülür ve rende peynir serpilir.
5/ 180 - 190 derece fırında 25 - 30 dakika, lazanya kızarana kadar, pişirilir.
Diğer tariflere Elele Temmuz Ayı sayısından ulaşabilirsiniz..
1 yorum:
çorba bildiğimden biraz farklı ama nefis görünüyor,elinize sağlık...
Yorum Gönder