Sıcak Rokfor Dip & Kalp Milföyler
2 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 2-3 dakika
- 50 g rokfor peyniri
- 1/3 ölçü bardak / 50 ml krema
- 4-5 adet ceviz
- 4-5 damla limon suyu
- 1 tutam karabiber
- 4 adet donmuş milföy hamuru
2/ Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika, kabarıp kızarana kadar pişirilir.
3/ Rokfor ezilir, krema ve diğer malzemeler ile ısıtılır.
4/ Sulandırmak gerekirse, süt veya su ilave edilebilir.
Mini Kalp Pasta
1 ufak kalp pasta için
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 1 kutu hazır pasta tabanı
- 1 kutu toz krem şanti
- 1 paket bitter çikolata
- Krem patisier
- Çikolata sos
- 2 ölçü bardak / 300 ml süt
- 3 yumurta sarısı
- 1/2 paket vanilya
- 1/3 ölçü bardak / 50 g toz şeker
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2/ Yumurta sarıları toz şeker ile rengi açılana kadar çırpılır. Un ve nişasta ilave edilerek karıştırılır.
3/ Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur, çırpılır. Karışım kalan süte ilave edilir. Orta ateşte, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
4/ Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.
Çikolata sos
- 1 kutu krema
- 2 paket / 160 g bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı bal
2/ Hazır kek kalp şeklinde kalıplar ile kesilir.
3/ İki katlı pastanın her katı için iki veya üç parça kek kesilir, aralarına krem patisier sürerek üstüste konur. Arzuya göre ufak doğranmış parça çikolata veya meyva konabilir.
4/ Pasta krem şanti ile sıvanır, 15-20 dakika buzdolabında bekletilir.
5/ Çikolata sos hazırlanır ve pastaların üzerine dökülür. En az 30 dakika veya servis yapana kadar buzdolabında bekletilir.
6/ Krem şanti veya değişik şekerleme, çikolatalar, kurdeleler ile süslenir.
Diğer tarifleri Sofra Dergisi Şubat sayısında bulabilirsiniz...
0 yorum:
Yorum Gönder