Mumm Cordon Rouge'lu Truffe
20-25 trüf için
Hazırlama süresi: 30 dakika
Bekletme süresi: 5-24 dakika
- 2 paket / 160 g bitter çikolata
- 1/2 ölçü / 75 ml krema
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 ölçü bardak / 75 ml Mumm Cordon Rouge
- 2 paket / 160 g bitter çikolata
- Kakao
2/ Krema ve tereyağı kaynatılır, ateşten alınır, şampanya ilave edilir. Çikolata eklenir, karıştırarak eritilir.
3/ Karışım alçak bir kaba boşaltılır, 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
4/ Yeterince doğuduktan sonra elle veya krema torbası ile toz haline getilir, temiz kaba dizilir. 1-2 saat buzdolabında bekletilir.
5/ Soğumuş şampanyalı truffe'ler eritilirmiş çikolataya veya kakaoya veya her ikisine bulanır. Servis edene kadar buzdolabında bekletilir.
Mumm Cordon Rouge soslu dil balığı
4 kişi
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 8-12 adet dil fileto
- 4-5 adet arpacık soğanı
- 2 ölçü bardak / 300 ml Mumm Cordon Rouge
- 1/2 ölçü bardak / 75 ml krema
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı beyaz biber
- Muskat rendesi
2/ Arpacık soğanları ufak doğranır.
3/ Fırına girecek bir kap yağlanır, soğanlar serpilir. Balıklar dizilir, üzerleri hafif yağlanmış yağlı kağıt ile kaplanır.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.
5/ Sos süzülür, orta ateşte krema ve kalan tereyağı ilave edilerek çırpılarak koyulaştırılır.
6/ Gerekirse tuz, biber, muskat ilave edilir. Kıyılmış dereotu eklenir. Dil balıkları ile servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder