Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 + 15 dakika
- 250 g ayıklanmış balkabağı
- 30 g tereyağı
- 4 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı tahin
- ½ limon suyu
- ½ tutam tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı pul biber
- ½ çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
+
- 1 tutam taze kekik
- 1 çay kaşığı tane kimyon
- 1 adet yufka
1/ Kabaklar ufak doğranı, su ve tereyağı ile 15 - 20 dakika, kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
2/ Pişen kabak ezilir, ılınınca tahin, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, zeytinyağı ilave edilerek balkabağı püresi hazırlanır.
3/ Yufkalar istenilen şekilde kesilir (yuvarlak, kalp, karen, vs.) 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika kızartılır.
4/ Yufkalar ve püre kat kat dizilir, taze kekik ve tane kimyon ilave edilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder