4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 3 - 5 dakika
- 4 orta boy patates
- 4 çay kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- Sıvıyağ
2/ Rendelenmiş patatesler iyice yıkanır, kurulanr.
3/ Patatesler bir kaba alınır, mısır nişastası, tuz ve biber ilave edilir.
4/ Patatesler çorba kepçesine bastırılarak konur, içine daha küçük bir kepçe oturtularak kızgın yağda kızartılır.
5/ Patates kaselerinin içerisine istenilen garnitür konarak servis yapılır. (Bezelye, havuç, brokoli, domates, vs.)
Püf noktası: Kepçeyi rahatça sokabilmek için derin bir tencerede tercih edilmeli.
0 yorum:
Yorum Gönder