6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
2/ Soğan yarım ay şeklinde doğranır. Tereyağında sotelenir.
3/ Fırına girebilecek bir kaba balkabaklarının yarısı koyulur, tuz ve biberin yarısı serpilir. Araya soğanlar konduktan sonra kalan balkabakları da üzerine yerleştirilir.
4/ Krema, yumurta, kalan tuz, biber çırpılır, kabakların üzerine gezdirilir. Parmesan serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika, üzerine kızarana kadar pişirilir.
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
- 500 g ayıklanmış balkabağı
- 1 kuru soğan
- 1 - 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 - 3 yemek kaşığı krema
- 2 yumurta
- 2 yemek kalığı rendelenmiş parmesan peyniri
2/ Soğan yarım ay şeklinde doğranır. Tereyağında sotelenir.
3/ Fırına girebilecek bir kaba balkabaklarının yarısı koyulur, tuz ve biberin yarısı serpilir. Araya soğanlar konduktan sonra kalan balkabakları da üzerine yerleştirilir.
4/ Krema, yumurta, kalan tuz, biber çırpılır, kabakların üzerine gezdirilir. Parmesan serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika, üzerine kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder