- 3 yumurta
- 2 ölçü bardak / 200 g un
- ½ paket / 5 g kabartma tozu
- 160 g tereyağı
- 1 ölçü bardak / 150 g toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 portakalın rendesi & suyu
- 2 - 3 yemek kaşığı portakal likörü
2/ Yumurtalar tek tek ilave edilir. Portakalın suyu, rendesi, en son un ve kabartma tozu birlikte elenerek ilave edilir.
3/ Karışım yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen kek kalıbına alınır.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 45 - 50 dakika pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra üzerine delik açılarak portakal likörü gezdirilir. Soğuduktan sonra üstü kaplanır.
Kek üstü kaplaması
- ½ ölçü bardak / 75 g pudra şekeri
- 1 - 2 yemek kaşığı su
- İnce kesilmiş portakal kabuğu
Chef'in önerisi: Keki üstünü sade bırakılabilir veya kayısı marmelatı sürülebilir. Taze yenmeyen kek dolapta bekletilebilir. Sıcak çay veya kahve ile serin bir kek dilimi çok lezzetli olur.
2 yorum:
Portakallı keki çok severim. Çokta lezzetli görünüyor. Blogunuzu gezdim ve çok beğendim. Benim için yemek olsun yeter. Yemek için yaşamak mı yoksa yaşamak için yemek mi. Bu ikincisi bana göre değil. Bizim evde hep yemek konuşulur inanın. 2 tane kitabınız olduğunu gördüm ve size bayıldım. Uzun zamandır İstanbula gitmedim. Gidersem kitaplarınızdan edinmek isterim.
Başarılar dilerim.
Sevgiler.
Portakallı keki çok severim. Çokta lezzetli görünüyor. Blogunuzu gezdim ve çok beğendim. Benim için yemek olsun yeter. Yemek için yaşamak mı yoksa yaşamak için yemek mi. Bu ikincisi bana göre değil. Bizim evde hep yemek konuşulur inanın. 2 tane kitabınız olduğunu gördüm ve size bayıldım. Uzun zamandır İstanbula gitmedim. Gidersem kitaplarınızdan edinmek isterim.
Başarılar dilerim.
Sevgiler.
Yorum Gönder