Portakal ve Greyfurtlu Salata

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika

  • 1 paket hazır salata (mesklün veya akdeniz yeşillikleri)
  • 1 portakal
  • 1 greyfurt
  • 50 g tuzsuz kaju fıstığı
  • 1 yemek kaşığı bal
Sos
  • ½ ölçü / 75 ml zeytinyağı
  • 1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
1/ Salata yıkanır, kurulanır.
2/ Portakal ve greyfurt soyulur, ince derileri kesilerek dilimlenir.
3/ Kaju fıstıkları tavada 1 dakika sotelenir, bal ilave edilir, tamamı kaplanacak şekilde karıştırılır. Ateşten alınır.
4/ Sos malzemeleri çırpılarak hazırlanır.
5/ Salata servis tabağına alınır, sos ile karıştırılır. Portakal, grefurt dilimleri ve kaju fıstıkları ilave edilir.

0 yorum: