4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
2/ Portakal ve greyfurt soyulur, ince derileri kesilerek dilimlenir.
3/ Kaju fıstıkları tavada 1 dakika sotelenir, bal ilave edilir, tamamı kaplanacak şekilde karıştırılır. Ateşten alınır.
4/ Sos malzemeleri çırpılarak hazırlanır.
5/ Salata servis tabağına alınır, sos ile karıştırılır. Portakal, grefurt dilimleri ve kaju fıstıkları ilave edilir.
Hazırlama süresi: 20 dakika
- 1 paket hazır salata (mesklün veya akdeniz yeşillikleri)
- 1 portakal
- 1 greyfurt
- 50 g tuzsuz kaju fıstığı
- 1 yemek kaşığı bal
- ½ ölçü / 75 ml zeytinyağı
- 1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 çay kaşığı bal
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
2/ Portakal ve greyfurt soyulur, ince derileri kesilerek dilimlenir.
3/ Kaju fıstıkları tavada 1 dakika sotelenir, bal ilave edilir, tamamı kaplanacak şekilde karıştırılır. Ateşten alınır.
4/ Sos malzemeleri çırpılarak hazırlanır.
5/ Salata servis tabağına alınır, sos ile karıştırılır. Portakal, grefurt dilimleri ve kaju fıstıkları ilave edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder