Havyarlı Somon Füme Rulo

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
  • 4 dilim somon füme
  • 2 yemek kaşığı somon havyarı
  • 2 yemek kaşığı siyah havyar
  • Süslemek için frenk soğanı ve limon kabuğu
1/ Somonlar kesme tahtasına alınır, birer kaşık havyar konarak dikkatlice sarılarak servis tabağına alınır.
2/ Hazırlanan sos ile servis yapılır. Arzu edilirse frenk soğanı ve ince kesilmiş limon kabukları ile süslenir.

Konyaklı sos
  • 1 ölçü / 150 ml et suyu
  • 2 yemek kaşığı konyak
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası + 2 yemek kaşığı su
1/ Et suyu, bulyon ile hazırlanıyorsa; 1/4 tablet, 1 ölçü / 150 ml kaynar suda eritilerek hazırlanır. Et suyu ayrıca kemik, havuç, soğan, pırasa, kereviz ve su ile birlikte kaynatılarak hazırlanabilir.
2/ Et suyu, konyak ve suda eritilmiş nişasta  ufak bir tencereye konur, orta ateşte kaynayıncaya kadar çırparak pişirilir.
3/ Soğuk veya sıcak servis yapılır. Sos koyu ise su ilave ederek istenilen kıvama getirilir.

Ask tariflerinin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Afrodizyak Yemekler - 44 Tabak Aşk' kitabında bulabilirsiniz... 

0 yorum: