Tapenade
- 250 g çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
- 1 küçük kuru soğan
- 50 g ançuez (arzu edilirse)
- 1 yemek kaşığı kapari (arzu edilirse)
- 1 limon suyu
- 75 ml zeytinyağı
- 1/2 demek kıyılmış maydanoz
2/ Yufka çıtırları veya ekmek ile servis edilir.
Yufka Çıtırları
- 1 yufka
2/ Tek kat veya suyla yapıştırarak iki kat olarak hazırlanır. 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika, kızarana kadar pişirilir.
Susamlı & Biberli Noodle
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 1 paket egg noodle (çin makarnası)
- 2 adet kırmızı çarleston biber
- 2 adet sivri veya yeşil çarleston biber
- 5 - 6 diş sarımsak
- 1 - 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı susam yağ
- 1/2 ölçü bardak / 50 ml soya sos
2/ Noodle paketteki talimata göre haşlanır.
3/ Sarımsaklar sıvıyağda az kızartılır, biberler ilave edilir, 1 - 2 dakika birlikte sotelenir, susam yağ, soya sos, susam ilave edilerek 1 dakika daha sotelenir.
4/ Noodle ile karıştırarak servis yapılır.
Dijon Vinegret
Soslu Kuşkonmaz
2 – 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika
1
demet kuşkonmaz
Dijon vinegret sos:
- 6 yemek kasığı kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı balsamik sirke
- 2 tatlı kaşığı Dijon hardalı
- 1 tutam tuz + karabiber
1/
Kuşkonmazlar temizlenir, yıkanır. Daha sonra sudan kolay çıkartabilmek için
bağlanabilir.
2/
Kaynar tuzlu suda kalınlıklarına göre 3
– 6 dakika haşlanır.
3/
Soğuk servis yapılacağı için pişmesini durdurmak için kaynar sudan soğuk suya
alınır.
4/ Sos malzemesi çırpılır, kuşkonmazlar tabağa
alınarak üzerlerine sos gezdirilir veya kuşkonmazlar ile sos ayrı ayrı
kadehlerde de servis yapılabilir
Sodalı Elma
Martini
2
kadeh için
- ½ ölçü bardak / 75 ml votka
- ½ ölçü bardak elma schnapps
- 1 ölçü bardak elmalı veya sade soda / 150 ml
- ½ ölçü bardak / 75 ml elma suyu
- Buz
- Dekor için elma kabuğu şeritleri
1/
Votka, schnapps, soda, elma suyu ve buz shaker da iyice çalkalanır, martini
bardaklarına süzerek konur, elma şeritleri ile dekor yapılır.
Avokado &
Karides
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika
- 2 olgun avokado
- 15 – 20 adet orta boy karides
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı limon veya lime suyu
- ½ ölçü bardak / 75 ml zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1/6 ölçü bardak / 25 ml balsamik sirke
- Tuz
- Karabiber
- ½ demet kişniş
1/
Karidesler sirkeli kaynar suda 1 – 2
dakika haşlanır, haşlanır. Soğuk sudan geçirilir. Kuyrukları kalacak
şekilde ayıklanır.
2/
Zeytinyağı, balsamic sirke, limon veya lime suyu hardal, tuz, biber birlikte
çırpılır.
3/
Avokadolar kabukları soyularak veya soyulmadan uzunlamasına ikiye kesilir.
Çekirdekleri çıkartılır.
4/
Karidesler sosa batırılır. Kalan sos avokadoların içerisine konur. Karidesler
sapları dışarda kalacak şekilde avokadoların
içerisine dizilir. Birkaç kişniş yaprağı serpilerek servis yapılır.
Meyve Salatası
- 1 ananas
- Arzu edilen yaz meyveleri (çilek, kavun, frenk üzümü veya üzüm, kayısı, vs.)
- 1 – 2 portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı portakal likörü
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 8 – 10 yaprak nane
1/
Portakal suyu, likör, pudra şekeri birlikte çırpılır, nane kıyılarak ilave
edilir.
2/
Ananas uzunlamasına ikiye kesilir, içi bıçakla oyularak çıkartılır, doğranır.
3/
Kullanılacak meyveler büyüklüklerine ve şekillerine göre kesilir. Kavun veya
karpuz kullanıliyorsa soyma kaşığı ile çıkartılırkarıştırılır, hazırlanan sos
ilave edilir. 15 – 30 dakika buzdolabında bekletildikten sonra ananasın
içerisine konarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder